Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.
evomag.ro Telekom.ro

Biserica Neagră din Brașov

Brasov, Black Church
Când vorbim de Brașov şi mai ales despre principalele obiective turistice ale orașului nu putem uita de măreața „Biserica Neagră”, care reușește să ne încânte privirea.

Construirea acestui lăcaș sfânt a început în anul 1383, pe locul unei vechi biserici romanice din secolul al XIII-lea, când orașul Brașov cunoștea o puternică perioadă de dezvoltare economică şi culturală, perioadă în care era cunoscut cel mai însemnat oraș comercial şi industrial dintre Transilvania şi Țara RomâneascăAceastă biserică este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai mari edificii de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Este o biserică de tip hală, construită în stil gotic, măsurând o lungime de 89 de metri şi o lățime de 38 de metri cu o capacitate de circa 5000 de persoane.

Inițial această biserică romano-catolică a primit hramul „Sfânta Maria”, fapt dovedit de fresca Mariei aflată în hala porții sudice, denumirea de „Biserica Neagră” primind-o abia în secolul al XIX-lea, după marele incendiu din 1689, care distrugând acoperișul şi mobilierul au transformat-o într-o ruină de fum. Datorită lucrărilor de renovare şi a lucrărilor de restaurare urmate incendiului şi cutremurelor care nu au ocolit-o de-a lungul timpului, acestea au conferit interiorului un aspect baroc.

În interiorul acestui sfânt lăcaș puteţi admira una dintre cele mai mari colecții de covoare orientale din Europa, însumând un număr aproximativ de 110 covoare, o adevărată splendoare a culorilor, care vor reuși să vă impresioneze, furându-vă privirea prin mulțimea de modele şi nuanțe ale unui decor neobișnuit.

Alte obiecte de artă care pot fi descoperite în interior sunt: cristelnița din 1472, altarul neogotic datând din 1866, pictura murală a Sf. Maria din 1476, orga Buchholz, fiind cea mai mare orgă mecanică aflată pe teritoriul țării noastre, alte piese din aur, pietre funerare ale unor personalități brașovene cât şi stranele decorate care atestă activitatea breslelor şi piese vestimentare din perioada Evul-ui Mediu.

În permanenţă sunt deschise două expoziții în partea din spate a bisericii unde este povestită întreaga istorie a bisericii şi viaţa reformatorului Johannes Honterus.

Pe perioada verii puteţi puteţi participa la concerte de orgă susținute săptămânal. Recitalurile de orgă au ca perioadă de început anul 1953, atrăgând din cele mai vechi timpuri, în fiecare an organiști străini cât şi din ţară, care își doresc să concerteze aici.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte atracții turistice în împrejurimile acestui obiectiv turistic:

Booking.com

Această biserică este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai mari edificii de cult în stil gotic din sud-estul Europei.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!

[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/+Rom%C3%A2niaonlineTouristinformation}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Leontura. Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget