Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Peștera Valea Cetății (Fundata)

Tourism in Romania
Peștera Valea Cetății este una dintre cele mai mari atracții turistice din zona Râșnov. Situată pe șoseaua ce ne îndreaptă spre zona turistică Poiana Brașov, la o distanţă de aproximativ 3,5 kilometri de Râșnov, această peșteră este o adevărată atracție pentru turismul românesc.

Aceasta a fost descoperită în urmă cu aproximativ 60 de ani, în urma unei explozii hidraulice, datorită căreia a fost desfundată intrarea în peșteră. Amenajată parțial, a fost introdusă în circuitul turistic abia în anul 2011.

Peștera Valea Cetății a fost descoperită în urmă cu aproximativ 60 de ani.
Intrare în Peştera Valea Cetăţii, Râşnov, judeţul Braşov. Sursă foto Cătălin Kislinger/Titi Tudorancea Travel.
©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Ce putem admira în Peștera Valea Cetății

În interior, în „Sala Mare” pot fi admirate stalagmite şi stalactite de mărimi diferite, cea mai mare atingând înălțimea de 2 metri, şi pereții acesteia care sunt acoperiți cu scurgeri de calcit. Din Sala Mare, care are o înălțime de aproximativ 20 m şi o suprafață de 2500 metri pătrați, pornesc galerii secunde în diferite direcții şi de diferite mărimi, creând senzația unui labirint.

Interior Peștera Valea Cetății, Râșnov, județul Brașov
Interior Peștera Valea Cetății, Râșnov, județul Brașov. Sursă foto wikipedia. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Deși având în prima fază galeriile umplute cu apă, în prezent infiltrațiile sunt numeroase şi dispuse pe întreaga rețea, cantitatea de apă variind în funcție de sezon.

Conturul calului din Peștera Valea Cetății săpat de natură.
Conturul calului a fost realizat pe unul din pereții activi ai peșterii de unul dintre primii speologi care au pătruns în peșteră după descoperirea ei. De atunci și până în prezent natura a continuat conturarea acestuia. Sursă text montaniarzi.ro / Sursă foto wikipedia. ©Toate drepturile sunt rezervate autorilor.

Program de vizitare, traseu și localizare pe hartă

Declarată „Zonă naturală protejată de interes național şi monument al naturii”, Peștera Valea Cetății este deschisă accesului turistic pe timpul verii între orele 10:00 - 20:00, iar pe timpul iernii între orele 10:00 - 18:00.

Accesul în această arie protejată se poate face atât cu mijloace auto pe șoseaua Brașov - Poiana Brașov - Râșnov (localizare pe hartă), existând o parcare special amenajată, cât şi cu bicicleta sau chiar pe jos. Pentru accesul pe jos sau cu bicicleta este special amenajată o potecă de acces în lungul văii Fundata.

[accordion] [item icon="eye" title="Alte obiective turistice în apropiere de Peștera Valea Cetății"] [/item] [item icon="hotel" title="Oferte de cazare lângă Peștera Valea Cetății"]Alături de partenerul nostru Booking.com ⇗, vă punem la dispoziție cele mai avantajoase oferte de cazare în apropiere de Peștera Valea Cetății. De la cele mai ieftine sau printre cele de lux, după buzunarul fiecăruia, încercați cu încredere ofertele de cazare pe care le oferim. Motorul nostru face căutări printre sutele de oferte în orice zonă, apoi le prezentăm cu poze, impresii și note de la foștii vizitatori.

Booking.com [/item] [item icon="user-times" title="Reguli de vizitare în aria naturală protejată Peștera Valea Cetății"]
 • NU rupeți flori, arbuști, plante, etc. Acestea sunt protejate prin lege!
 • NU adunați pietre de pe drumul de acces.
 • NU atingeți, rupeți sau adunați formațiuni sau roci din interiorul peșterii.
 • Respectați traseele de acces la peșteră; accesul se face pe drumul pietruit sau pe poteca amenajată. Turiștii sunt rugați să parcurgă cu atenție cele două trasee de acces către peșteră (drumul pietruit și poteca). Personalul Ariei Protejate NU își asumă responsabilitatea pentru accidentele survenite din cauza neatenției turiștilor sau a nerespectării indicațiilor ghizilor și a custode-lui, atât în interiorul peșterii cât și în exterior!
 • Respectați cu strictețe indicațiile ghizilor în timpul turei de vizitare.
 • NU agresați liniștea naturii și a celorlalți turiști.
 • NU aruncați pe jos nici un fel de gunoaie; folosiți coșurile pentru gunoi amplasate pe traseu.
 • Folosiți NUMAI toaletele ecologice amplasate la jumătatea distanței dintre parcare și intrarea în peșteră.
 • NU intrați în Aria Naturală Protejată cu: biciclete, motociclete, ATV-uri.
 • ESTE INTERZISĂ organizarea de grătare, mese, campare în incinta parcării și a Ariei Naturale Protejate.
 • Parcarea se va face conform indicațiilor personalului Ariei Naturale Protejate.
 • Nu este permis accesul cu animale de companie în interiorul peșterii; acestea pot însoți turiștii doar până la intrarea în peșteră. sursa peșteri turistice...
[/item] [item icon="car" title="Parcare auto in zonă"]Accesul cu mijloace auto se face dinspre şoseaua DN1E Braşov-Poiana Braşov-Râşnov, urmând Valea Cetăţii, până la confluenţa cu Valea Fundata unde, la kilometrul 19,4 există o parcare modernă special amenajată pentru deservirea ariei naturale protejate. De aici, urmând drumul sau poteca de acces amenajată în lungul văii Fundata se ajunge la peșteră în circa 20 de minute.[/item] [item icon="envelope" title="Contact, website oficial și alte informații Wikipedia despre Peștera Valea Cetății"]

[/item] [item icon="edit" title="Redactor articol, surse foto, video..."]Redactor articol: Erdo Ana-Maria, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: sunt menționate în subsolul imaginilor. Surse video: YouTube: ADDJB Brasov. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim![/item] [/accordion]
[youtube src="A2Pqf6Ni5do"/ featured="1"]

Peștera Valea Cetății a fost descoperită în urmă cu aproximativ 60 de ani, în urma unei explozii hidraulice, datorită căreia a fost desfundată intrarea în peșteră.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!
[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget