Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.
evomag.ro Telekom.ro

Peștera Valea Cetății (Fundata)

Tourism in Romania
Peștera Valea Cetății este una dintre cele mai mari atracții turistice din zona Râșnov. Situată pe șoseaua ce ne îndreaptă spre zona turistică Poiana Brașov, la o distanţă de aproximativ 3,5 kilometri de Râșnov, această peșteră este o adevărată atracție pentru turismul românesc.

Aceasta a fost descoperită în urmă cu aproximativ 60 de ani, în urma unei explozii hidraulice, datorită căreia a fost desfundată intrarea în peșteră. Amenajată parțial, a fost introdusă în circuitul turistic abia în anul 2011.

În interior, în „Sala Mare” pot fi admirate stalagmite şi stalactite de mărimi diferite, cea mai mare atingând înălțimea de 2 metri, şi pereții acesteia care sunt acoperiți cu scurgeri de calcit. Din Sala Mare, care are o înălțime de aproximativ 20 m şi o suprafață de 2500 metri pătrați, pornesc galerii secunde în diferite direcții şi de diferite mărimi, creând senzația unui labirint.

Deși având în prima fază galeriile umplute cu apă, în prezent infiltrațiile sunt numeroase şi dispuse pe întreaga rețea, cantitatea de apă variind în funcție de sezon.

Declarată „Zonă naturală protejată de interes național şi monument al naturii”, peștera Valea Cetății este deschisă accesului turistic pe timpul verii între orele 10:00 - 20:00, iar pe timpul iernii între orele 10:00 - 18:00.

Accesul în această arie protejată se poate face atât cu mijloace auto pe șoseaua Brașov - Poiana Brașov - Râșnov (localizare pe hartă), existând o parcare special amenajată, cât şi cu bicicleta sau chiar pe jos. Pentru accesul pe jos sau cu bicicleta este special amenajată o potecă de acces în lungul văii Fundata.

Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Alte obiective turistice în împrejurimile Peștera Valea Cetății:

Booking.com

Aceasta a fost descoperită în urmă cu aproximativ 60 de ani, în urma unei explozii hidraulice, datorită căreia a fost desfundată intrarea în peșteră.

Păreri articol:
Locația obiectivului: DN1E, Râșnov 505400, România

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!

[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/+Rom%C3%A2niaonlineTouristinformation}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Imagini pentru teme create de Leontura. Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget