Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Transfăgărăşan, cel mai frumos şi mai spectaculos traseu din lume!

Traseul Transfăgărăşan fotografiat de sus
Reclama Lamborghini Huracan pe traseul pe Transfăgărăşan.
Reclama Lamborghini Huracan pe traseul pe Transfăgărăşan
Cetatea Poenari, adevărata cetate a lui Vlad Țepeș
Lacul și cabana Bâlea de pe Transfăgărăşan
Lacul şi barajul Vidraru pe Transfăgărăşan
Cascada Capra, Munții Făgăraș, Transfăgărăşan
Râul Valea lui Stan, Argeș
Mănăstirea Curtea de Argeș
Transfăgărăşanul cunoscut ca fiind cel mai frumos drum din țara noastră și din lume, atrage în fiecare an un număr tot mai mare de turiști prin obiectivele sale şi frumoasele panorame ale munților. Drumul care ne îndreaptă spre nori, începe din județul Argeș , mai exact din localitatea Bascov şi se termină la 50 de kilometri de Sibiu, în localitatea Cârțișoara. Traseul Transfăgărăşanului are o lungime de 151 de kilometri, pe parcursul căreia altitudinea maximă, la care putem urca este de 2042 de metri, în punctul Lacului Bâlea.
Transfăgărăşan - unul dintre cele mai spectaculoase drumuri ale lumii a ajuns celebru în lumea întreagă după ce echipa Top Gear a filmat aici, în 2009. Jeremy Clarkson l-a proclamat „Cel mai frumos drum din lume”. Numărul mare de serpentine oferă senzații de nedescris oricărui șofer pasionat. sursa - DIGI24

Ce obiective turistice putem vizita pe Transfăgărăşan?

Mănăstirea Curtea de Argeș

Ctitorită de Neagoe Basarab, acest lăcaș de cult, care datează din secolul al XVI-lea, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din țara noastră. Aici este locul de veci al familiei regale românești.

Cetatea Poenari

Cu ziduri de 2-3 metri grosime şi 5 turnuri de apărare, Cetatea Poenari, este un minunat monument istoric, care datează din secolul al XIV-lea. Cele 1480 de trepte care stau la poalele acestui obiectiv turistic nu ar trebui să fie considerate o piedică, deoarece adevărata panoramă care poate fi admirată de la înălțime vă va tăia răsuflarea.

Barajul şi lacul de acumulare Vidraru

Pentru a putea admira aceste două atracții turistice, am fost nevoiți să oprim la platforma belvedere, deoarece drumul Transfăgărăşan trece printr-un tunel pe lângă baraj.

Lacul şi cascada Bâlea

Cel mai înalt punct de pe acest traseul este cel al Lacului Bâlea, care este considerat şi cel mai popular punct al traseului Transfăgărăşan. Zona care înconjoară lacul adânc de 11 metri a fost declarată rezervație științifică. În apropierea lacului, pe timpul iernii este amenajat un hotel de gheață, un bar şi o biserică. Mai jos de lac, între vârful Moldoveanu şi Negoiu, se află Cascada Bâlea. Traseul pe care se poate ajunge la cascadă, de pe marginea șoselei este inscripționat cu un punct roșu.

Transfăgărăşanul este un traseu care merită bifat pe lista atracțiilor turistice din țara noastră. Acest traseu este deschis în perioada iunie-octombrie, datorită altitudinile la care ajunge în perioada rece este închis existând riscuri de avalanșe şi căderi masive de zăpadă.


Redactor articol: Erdo Ana-Maria

[ads-post]

Obiective turistice pe traseul Transfăgărăşan:

Booking.com

Transfăgărăşanul, drumul care ne îndreaptă spre nori, atrage în fiecare an un număr tot mai mare de turiști prin obiectivele sale şi frumoasele panorame ale munților.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!
Cele mai "tari" oferte de cazare la munte:Booking.com

[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/+Rom%C3%A2niaonlineTouristinformation}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget