loading...

Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.


  Parcul Național Retezat, Raiul care ne înconjoară!

  Imagini, poze cu Parcul National Retezat
  parcul national retezat imagini si poze
  Imagini impresionante pe muntii Retezat

  lac si cazare i muntii retezat
  lacuri izvoare si munti in parcul national retezat
  Cazare pe malul lacului Bucura
  La munte pe Retezat, Poiana Pelegii
  parcul national retezat frumos
  Vârful Peleaga și Vârful Păpușa
  Vârfuri de munți din lanțul Retezat.
  Cascada Lolaia din munții Retezat!
  Cascade,râuri,pârâuri,lakes,waters,
  Apus de soare, sfârșit de zi în Retezat
  În județul Hunedoara se află una dintre cele mai frumoase atracții turistice din țara noastră. Parcul Național Retezat este nu doar unul dintre cele mai importante, cât mai mult unul dintre cele mai frumoase şi minunate parcuri naționale de care ne putem bucura.

  Parcul Național Retezat, scurtă descriere

  Situat la o altitudine de peste 800 de metri, cu o suprafață de peste 38000 de hectare, aici se găsesc peste 80 de lacuri, printre care şi cel mai mare lac glaciar Bucura, peste 20 de vârfuri muntoase a căror înălțime; unele depășesc 2000 de metri printre care și Vârful Peleaga 2508 metri, Vârful Păpușa 2504 metri.

  În Parcul Național Retezat își găsesc locul peste 130 de plante rare, 1000 de plante superioare, peste 170 de specii din lumea păsărilor şi desigur zeci de specii diferite din lumea animalelor, dintre care putem aminti: pisica sălbatică, lupul, ursul carpatin, râsul şi capra neagră.

  Acest minunat loc, care însumează peste 40% din lacurile glaciare din țara noastră, este o adevărată bijuterie a munților fiind unic în privința florei şi faunei care își are aici locul. Vă va surprinde cu siguranță datorită frumuseții sale naturale care vă va lăsa fără suflare.

  Pe lângă posibilitatea de a admira aceste minunate peisaje de vis, iubitorii de natură şi drumeții montane au posibilitatea de a se aventura pe diferite trasee marcate pentru a descoperi frumusețile Munților Retezat.

  Redactor articol: Erdo Ana-Maria, Sursă video: YouTube Mihai-Andrei Cațan

  [ads-post]

  Atracții și obiective turistice în Parcul Național Retezat:

  Bineînțeles acestea sunt câteva dintre cele mai importante atracții turistice din Parcul Național Retezat ținând cont de faptul că parcul se întinde pe o suprafață de 38.047 ha. Pentru a vă bucura în detaliu de fiecare părticică din acest colț de Rai creat de natură, vă recomandăm traseele organizate de ghizi turistici specializați în domeniu. Nu recomandăm să călătoriți singuri, pe vreme rea sau fără echipament adecvat.

  Booking.com

  Parcul Național Retezat este nu doar unul dintre cele mai importante, cât mai mult unul dintre cele mai frumoase şi minunate parcuri naționale de care ne putem bucura.

  Trimiteți un comentariu

  Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!

  [facebook][blogger]

  Autor România online - Tourism in Romania

  {facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/+Rom%C3%A2niaonlineTouristinformation}

  MKRdezign

  {facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

  Formular de contact

  Nume

  E-mail *

  Mesaj *

  Imagini pentru teme create de Leontura. Un produs Blogger.
  Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget