ferratum.ro avon.ro

Nu ați găsit obiectivul dorit în acest articol? Ați călătorit în această zonă și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în această zonă și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.


  Peștera Bolii din Petroșani

  Imagine Peștera Bolii din Petroșani
  Picture of Petrosani Cave of Disease
  Bild von Petrosani-Höhle der Krankheit
  Imagini cu Pestera Bolii din Petrosani judetul Hunedoara
  Peștera Bolii pe timp de iarnă
  Peștera Bolii înainte de renovare
  Peștera Bolii, pătrunde adânc în măruntaiele pământului.
  Pestera Bolii - Romania online - Tourism in Romania
  Taxe de intrare in Peștera Bolii.
  Odată ajunși în județul Hunedoara, ajungem într-o frumoasă zonă turistică a țării noastre care ar fi mare păcat să o ratați printr-o plimbare prin Defileul Jiului. Și ca motivul să fie şi mai atractiv, vă recomandăm un obiectiv turistic ascuns la îmbinarea munților Sebeș cu Masivul Retezat, pentru a cărei vizită va trebui să străbateți acest defileu.

  Unde este situată Peștera Bolii?

  Peștera Bolii este situată în comuna Băița, la 5 kilometri de Petroșani, la îmbinarea munților. Este o peșteră care mulți ani de-a rândul a fost lăsată în paragină şi ascunsă de ochii vizitatorilor. Ceea ce am reușit noi să vedem aici, este munca unui grup de voluntari, care au amenajat această cavitate subterană şi au transformat-o într-o adevărată atracție turistică.

  Peștera Bolii, scurtă descriere

  Această peșteră nu se poate mândri cu stalactite şi stalagmite, cu faună deosebită şi colonii de lilieci ca majoritatea peșterilor de renume din țara noastră, însa datorită galeriilor iluminate în interior, se poate admira un adevărat spectacol de culoare şi lumini, desene rupestre care decorează pereții de calcar.

  Peștera Bolii din Petroșani se mândrește cu o acustică deosebită

  Folosită cu ani în urmă ca platou de filmare, Peștera Bolii a ieșit în evidența datorită dimensiunilor cu care se poate mândri şi a acusticii sale. Periodic acest loc găzduiește concerte de muzică bizantină, colinde şi muzică clasică care în interior se aude extrem de bine.


  Redactor articol: Erdo Ana-Maria

  [ads-post]

  Alte atracții și obiective turistice în apropiere de Peștera Bolii:

  Booking.com
  Peștera Bolii din Petroșani se mândrește cu o acustică deosebită

  Peștera Bolii a ieșit în evidența datorită dimensiunilor cu care se poate mândri şi a acusticii sale.

  Trimiteți un comentariu

  Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!

  [facebook][blogger]

  Autor România online - Tourism in Romania

  {facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/+Rom%C3%A2niaonlineTouristinformation}

  MKRdezign

  {facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

  Formular de contact

  Nume

  E-mail *

  Mesaj *

  Imagini pentru teme create de Leontura. Un produs Blogger.
  Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget