Nu ați găsit obiectivul căutat pe ghidul nostru? Ați călătorit în orice zonă turistică din România și ați observat ceva frumos? Dețineți un obiectiv turistic în orice zonă din România și vreți să îl faceți cunoscut? Spuneți-ne și nouă. Lăsați-ne să ne minunăm și noi de frumusețile României! Folosiți adresa de email din 'Contact' pentru a ne trimite descrieri și fotografii.

Transilvania Train, o nouă și frumoasă experiență turistică

Transilvania Train, o nouă și frumoasă experiență turistică
Transilvania Train reprezintă un concept cu totul nou, primul tren turistic românesc care oferă turiștilor experiențe inedite. Pornind din Gara Brașov acesta trece prin Sighișoara ⇗, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Este un program turistic produs de agențiile de turism Globe 365_Travel Boutique și Free Spirit Travel în colaborare cu CFR Călători și CFR Infrastructură. Lansat în anul 2017 în care trenul fiind printre principalele mijloace de transport, turiștii pot avea parte de cea mai frumoasă călătorie și vor cunoaște cele mai frumoase locuri din Ardeal.

Transilvania Train - ediția din 2018

Transilvania Train a ajuns în 2018 la a doua ediție. Aceasta s-a desfășurat în perioada 22-26 august iar iubitorii de călătorii cu trenul au parcurs 600 km pentru a cunoaște istoria și cultura sașilor. Acest pachet turistic al cărui preț a fost de 780 euro/persoană a convins turiști atât români cât și străini să apeleze la această modalitate surprinzătoare de a călători și de a vizita diverse obiective culturale românești. Au fost 107 călători români dar și străini: germani, olandezi, norvegieni. Aceștia au putut vizita 20 de fortificații, 15 ateliere specifice meșteșugurilor tradiționale, două concerte organizate în cadrul Bisericii Evanghelice din Sebeș și în Sibiu, s-au bucurat de petreceri locale, de un workshop cu temă gastronomică, etc.

Transilvania Train - ediția din 2019. Itinerariu

Ediția din 2019 se va desfășura de pe 26.06.2019 până pe 30.06.2019 iar itinerariul stabilit de organizatori este bine pus la punct cu o mulțime de atracții turistice și surprize pentru călători. Locul de plecare este Brașovul, iar turiștii vor fi cazați mai întâi la Hotelul Kronwell. În seara respectivă în barul hotelului turiștii se vor putea cunoaște și se va discuta detalii despre călătorie.

În a doua zi în sunet de fanfară, turiștii vor pleca din Gara Brașov cu magnificul Transilvania Train, iar în timpul călătoriei vor putea degusta vinuri românești și vor asculta povești fermecătoare despre Transilvania ⇗. Oprirea se va face în gara Mureni, iar de aici se va continua cu o vizită în Haferland - un tur al satelor Viscri, Saschiz, Criț, Bunești, Meșendorf. În Haferland denumită și „Țara Ovăzului”, turiștii vor descoperi poveștile bisericilor fortificate, povești completate de către locuitorii ce au îmbogățit acest ținut. După-amiază turiștii își vor continua drumul către Sighișoara.

În ziua următoare turiștii vor pleca mai departe din Gara Sighișoarei către Mediaș unde se vor ține workshop-uri și se vor explora ținuturile. Apoi turiștii se vor îmbarca la Copșa Mică și vor avea ca următoare destinație Alba Iulia unde la gara vor fi primiți cu salve de tun trase de către garda cetății în onoarea turiștilor.

Ziua a patra îi va purta pe turiști către Sebeș unde se va ține un concert special la orga veche din 1893 în Biserica Evanghelică din Sebeș, urmat de o experiență gastronomică unde oamenii vor putea afla rețete de mâncăruri transilvănene. Mai târziu din tren călătorii vor putea admira în voie priveliștea minunată a Mărginimii Sibiului și se vor delecta cu poveștile din vremurile când puternicele fortificații ale Sibiului țineau piept atacurilor turcilor. Seara, la ora 19:30 vor ajunge în Sibiu, unde acolo se vor caza.

Ziua a cincea va începe cu o plimbare matinală prin Piața Mică a Sibiului unde turiștii vor avea parte de o surpriză muzicală, viori și violine îi vor încânta. Urmează o nouă călătorie cu Transilvania Train pentru a ajunge la cetatea Făgărașului, iar apoi călătorii vor pleca spre Brașov locul de unde a început minunata călătorie. O experiență turistică aparte în care oameni diferiți de naționalități diferite merg în aceleași locuri, călătoresc într-un tren special și cunosc o zonă frumoasă și misterioasă a României.

Vreți sa vizitați frumoasa Transilvanie? Vă plac trenurile și discuțiile cu oameni din diferite părți ale țării și din lume? Vă plac surprizele? Atunci poate ca este vremea sa încercați trenul turistic Transilvania Train.

[accordion] [item icon="envelope" title="Informații de contact și website oficial Transilvania Train"]
[/item] [item icon="edit" title="Redactor articol, surse foto, video..."]Redactor articol: Oana Potloaga, verificat și publicat de Florin Stan (administrator blog), © Toate drepturile sunt rezervate autorilor. Informațiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odată cu trecerea timpului. Copierea articolelor este permisă în proporție de 60% cu link dofollow către sursa oficială, având pretenția de a fi anunțați despre locul unde este adăugat conținutul. Surse foto: Transilvania Train. Surse video: YouTube: N/A. Mulțumim realizatorilor acestor superbe fotografii și videoclipuri. Respectăm drepturile de autor. Dacă doriți eliminarea acestora, vă rugăm să ne contactați aici sau citiți aici regulamentul pentru adăugarea linkului către autor. Vă mulțumim![/item] [/accordion]

Transilvania Train reprezintă un concept cu totul nou, primul tren turistic românesc care oferă turiștilor experiențe inedite.

Păreri articol:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să abordați un limbaj decent. Comentariile de tip împrumuturi online, credite, jocuri, etc... vor fi eliminate de către administratori. Vă mulțumim!
Cele mai "tari" oferte de cazare la munte:Booking.com

[facebook][blogger]

Autor România online - Tourism in Romania

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/+Rom%C3%A2niaonlineTouristinformation}

Turism în România

{facebook#https://www.facebook.com/informatiituristice} {twitter#https://twitter.com/TRomaniaonline} {google-plus#https://plus.google.com/116705687921257438209}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget